2012. október 28., vasárnap

Aszalt gyümölcsös püspökkenyér

Ma ismét sütésre került a sor, és megint csak egy, a Nagy Tea Enciklopédia című könyvben található receptet írtam és gondoltam tovább egy kicsit. (Erről a sütésről nem készült lépésről lépésre kép.) Íme!


Hozzávalók:

280 gramm liszt
175 gramm puha vaj
150 gramm cukor
3 tojás
1 tasak élesztő
fahéj
porított gyömbér
citromhéj
aszalt gyümölcsök ízlés szerint

Elkészítés:

Az elkészítése - gyerekjáték. A cukrot és a tojásokat habosra keverjük, míg szép sárga és krémes nem lesz az egész, majd hozzáadjuk a puha vajat is, és azzal is megfelelően eldolgozzuk, hogy ne maradjon a masszában vajdarabka. Hozzáadjuk a különböző fűszereket (fahéj, gyömbér és citromhéj - ezekből mind ízlés szerint adagoljatok, én nem tettem sokat, csak az illata és íze kedvéért egy picit), elkeverjük, majd a sütőporos lisztet is hozzáadjuk lassanként, jól kikeverve. Ha csomómentes, szép masszát kapunk (nem folyós lesz, hanem közepesen szilárd), akkor hozzáforgatjuk a nekünk tetsző gyümölcsöket, majd őzgerincbe tesszük, és 180 fokos, előmelegített sütőben, légkeverésen úgy 60 percig sütjük.

Tálaláskor érdemes felverni egy kis tejszínhabot, hogy krémesebb legyen.

Jó sütést, jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése