2016. január 6., szerda

Karikagyűrűk

A karikagyűrűkkel - csak úgy, mint sok más dologgal - úgy voltunk, hogy nem szeretnénk kiadni több százezer forintot csak azért, mert jegygyűrű és mert kapcsolódik az esküvőhöz. A magas áraknak részben az az okuk, hogy az arany nagyon drága. Másfelől viszont ténylegesen tapasztalom azt, hogy amint kiejtem a számon az "esküvő" szót, hirtelen mindennek lesz legalább egy kétszeres szorzója.

A másik ok, hogy inkább készíttettük a gyűrűt, az, hogy egyéni, csak nekünk tervezett, igazán a sajátunknak érzett gyűrűt akartunk, ami nincs másnak és csak nekünk készült. Nézegettünk pár készen kaphatót, de egyik sem tetszett, így aztán összedugtuk a fejünket és ez lett.



A szélein 2 mm fehérarany van, a középső része pedig rozéarany, barokk véséssel, az én gyűrűmön egy kis követ is befoglaltattunk. A vőlegény gyűrűjét még nem sikerült lefotóznom... :)

Sok olyan ékszerem volt, amit nem használtam, a nagymamám is adott pár gramm aranyat, így valójában csak a munkadíjat kellett kifizetnünk. A két gyűrű együtt 13 gramm lett, az enyém 5 mm-es, a vőlegényemé 6 mm. Nagyon elégedettek voltunk a végeredménnyel, ahogy megláttuk, igazán éreztük, hogy a mi gyűrűnk, évekig viselni tudjuk majd. A belső kialakítása ergonomikus, így szinte úgy érezni, nincs is az ujjunkon a gyűrű: féldomború a belső része, ezért sokkal jobban simul az ujjra.

Ez úton is hálásan köszönjük a gyors, gyönyörű munkát a vecsési Si-Ma ékszerészetnek, ahol rendkívüli kedvességgel és türelemmel fogadtak minket és csodás karácsonyi ajándékot tettek a fa alá.

Mintegy egy hét alatt meg is szoktam, hogy az ujjamon van, már az lenne a furcsa, ha nem lenne... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése