2012. július 26., csütörtök

Kert a tetőn

Tudom, hogy mi mindent ígértem, és ehhez képest mennyi mindennel vagyok elcsúszva, de behozok lassan mindent! Az a helyzet, hogy mióta a Rádióban dolgozom, kicsit kevesebb időm van nem csak a blogra, de arra is, hogy a kertben legyek, ez sajnos meg is látszik. Mindenesetre a hétvégén begyűjtöttem a ruccola és a büdöske magvait, így jövőre is élvezhetem őket.

Gondolnátok, hogy Budapest közepén, ahol a szmog fekete fátylat von néha a városra, az autók, buszok és emberek kavalkádjától pedig úgy kell kiabálni, hogy meghalljuk a mellettünk sétálót, hat emelet magasan mindez mégsem hallatszik, sőt, madarak dalolnak, a Szabadságszobor szelíden, de öntudatosan tartja kezeiben a szabadság jelét, ruháját csak úgy lengeti a nyugati szél, arcát pirítja a forró nap, a New York kávézó kupoláján pedig látni a galambokat? Én sem hittem volna, mégis van ilyen, sőt, ha mindez nem volna elég, akkor gyönyörű kert is szolgál a lélek épülésére.

Felvételen voltam A hellyel, és a belvárosban egy új építésű, luxuslakásokból álló tömbben forgattunk. A hatodik emelet egy híres magyar golfozónőé, a lift épp az ő lakása előtt tesz le, már ott Welcome tábla és gyertyatartó fogadja a vendégeket, hogy ráhangolódhassanak a lakás hangulatára. A lakás maga olyan, mintha egy lakberendezési magazin képei lettek volna 3D-vé, igazán fényűző, de letisztult.

Ami viszont itt sokkal lényegesebb - hiszen kertekről van benne szó -, az a két teraszhelyiségen kialakított kis kert. A ház hangulata Provence-i, mediterrán, így a kertet is ehhez igazították. Mediterrán stílusú cserepek színes, rózsaszín virágokkal, faasztal és -szék olvasni, enni, társalogni, a naptól egy nagy ernyő véd; tuják és kis növésű fák veszik körbe a teraszt, gyertyák. Nagyon idilli főleg, hogy közben alattunk hömpölyögnek az autók, mégis, ott fenn megállt az élet, nincs zaj.

A másik teraszrész a konyhából nyílik, kisebb, mint a másik, kevesebb növénnyel, de nem kevésbé látványos: kis reggelizőasztal. A nap felkeltekor épp arra kezdi pirongatni a reggelizőket, igen hangulatos lehet oda kiülni.

Összességében nagyon tetszett a kert, igazi pihenő és feltöltődő zóna, és ha ez nem lenne elég, akkor elég lemenni a földszintre, ahol kialakítottak egy közös kertet padokkal, kis asztalokkal. Az árakról pedig diplomatikusan hallgassunk!

(Képet mellékelnék, de nem volt nálam a gépem.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése